мезотерапия

мезотерапия

мезотерапия

Мезотерапия

Наистина ли сеансите по мезотерапия не болят?

Така е, сесиите по мезотерапия са абсолютно безболезнени на всички. За да се уверите , само се замислете какво в действителност е същината на мезотерапията. Малка инжекция, с помощта на която в организма се вливат ефективни и подхранващи вещества за решаване на най-честите непиятности с кожата ни – от загрубяване и отпускане, до пъпки, петна и петнист тен. Затова в действителност притесненията са излишни. Манипулацията по мезотерапия въобще не не влияр на усещането на болки или нежелани усещания. Единственото, което бихте усетили, е леко убождане или парене в обработената област.

Съществува ли риск от формиране на странични неприятности от мезотерапията?

Мезотерапията не носи риск от поява на важни странични неприятности за клиентите. Принципно техниката по мезотерапия се извършва с миниатюрна игла, елиминираща вероятността за видими и стоящи дълго време наранявания на всеки тип кожа. Е, има вариант, в който може да се видят незначителни червени петна, посиняване или прекален усет на кожата в третираната зона. Но става дума за напълно кратки реакции, които цялостно се махат за дни. За алергични отговори въобще не е възможно, затова защоро в мезотерапията се работи с хиалуронова киселина, важни вещества и минерали, които са абсолютно неопасни за всички хора и се приемат от него леко.

мезотерапия 1
мезотерапия

Откъде идва мезотерапията

Преди да поговорим повече информация за действията и характеристики на мезотерапията, ще ви опознаем съвсем накратко с първия момент на нейното възникване и разширяване. Като техника мезотерапията е открита и демонстрирана премиерно през 1952 г. от Мишел Пистор, популярен в тези години френски лекарски специалист. Истина е, че изнамирането на мезотерапията става непредвидено. В примената на Пистор пристига мъж с астматичен пристъп , който се нуждае от спешни лекарски действия. Уви, тогава лекарският специалист не открива подходящите инструменти. Ето защо лекарят преценява, че е нужно да действа бързо, за да спечели малко време. Лекарят взема потрошена спринцовка с игла, дълга 4 мм и вкарва медикамента. Скандалът за него е внушителен, щом астматикът не само се стабилизира, обаче и пристъпът му напълно изчезва. Разбира се лекарят говори за находката си на неговия колега Карно. Двамата френски лекари осъществяват редица анализи, с чиято помощ се оформя специализирани 4-милиметрови терапевтични игли впоследствие използващи се в приложението на всяка мезотерапия.

Трябва да минат повече от три десетилетия, преди мезотерапията официално да бъде обявена за дейност на традиционните медицински схващания. Това се случва в края на 80-те години на 20 в. от Френската Медицинска Академия. В първия момент мезотерапията е използвана основно при лекуване на спортни травми или ревматизъм. С времето процедурата намира приложение и в естетичната медицина като средство за разкрасяване на човешката кожа, сражение с оплешивяването, ограничаване на целулита, намаляване на прекалено много мазнини в някои проблемни зони от нашите тела и т.н. Полезността на мезотерапията и безспорните облаги, които процедурата дарява на пациентите, светкавично разпространяват известността ѝ. Доста скоро тази популярност излиза от френската държава и се настанява в най-различни европейски пазари. Постепенно стигаме до днес, когато вече мезотерапията е масово избирана технология за подобряване кожния вид във всяко кътче на света. Потвърдените прекрасни постижения, безболезнеността и неочаквани реакции след процедурата, правят мезотерапията неразделно свързана с бъдещите промени на медицината за разкрасяване.

мезотерапия 2
мезотерапия

Какви са рисковете за доверяване на мезотерапия?

Както за общо взето всички/ за повечето практики, за мезотерапията , естествено, са известни малко противопоказания. Става дума конкретно за точно определени групи от хора: жени в бременност и кърмещи жени, болни от онкологични състояния и имащи често сърцебиене или губене на съзнание. При тях не е ок доверяването на мезотерапията като манипулация. Разбира се, съществуват и някои други случаи, за които без отлагане трябва да споделите с вашия медицински специалист. Част от тях са например съществуващи алергии или пък лекуване със съдоразширяващи вещества. При положение че сте в такива положения, говорете със съответния лекар, за да може да обсъдите в екип опциите и рисковете при евентуално прилагане на манипулация по мезотерапия.

мезотерапия 3
мезотерапия

Мезотерапия – нашите полезни съвети

Продължаваме с няколко полезни съвета за дните, когато ще сте на мезотерапия. Съветите се отнасят до това какво трябва и не трябва да се реализира предварително и след мезотерапията, а и с опциите за по-голямо разтегляне на ефекта от процедурата. Представяме ви необходимите ни думи към всички, доверили се на мезотерапията:

– единствено в кабинет на лекар – първият и вероятно най-важен съвет, касаещ мезотерапията, който да не пренебрегвате. Мезотерапията е необходимо да се прави само в при лекари специалисти или професионални клиники. Не се залъгвайте от приказки, че манипулацията се прави без никакви затруднения. Все пак става въпрос за личното ви здраве и личната ви красота, и не ви съветваме да се оставяте в ръцете на случайни хора.

– максимум знание – не се колебайте да задавате въпроси и да искате максимум знания в посока на процедурата по мезотерапия, която предстои да ви бъде приложена, и откриващите се в нея ингредиенти. Ако знаете всичко което ви предстои, толкова по-добре за вас. Ще е добре да се интересувате какви точно продукти ще ви бъдат инжектирани. Задайте въпрос дали тези продукти са донесени пряко от производителя или официален негов представител, също така колко е гаранцията за качеството им. В случаите, в които процедурата по мезотерапия със сигурност се прави в сходство с най-добрите настоящи норми в тази област, хората, с които разговаряте, едва ли ще се дърпат да откликнат изчерпателно на всякакви питания.

– не се подлъгвайте по сумата за мезотерапията – ако ви бъде предложено направа на мезотерапия на цена, която е твърде ниска от другите в тази сфера, се замислите дали всичко си струва. Всички ние ви казваме да не позволявате да занижават качествената процедура по мезотерапия, понеже това по-натам може да доведе до появяване на неискани и дори неприятни резултати за кожата ви.

– буквално преди мезотерапията – има конкретни вещества, които е препоръчително да не се ползват директно преди извършването на манипулацията по мезотерапия. Като под „непосредствено“ в случая имаме предвид двайсет и четири часа преди въпросната процедура. Кои са тези забранени за употреба течности? Като такива можем да посочим аспирина и всякакви вещества със съдоразширяващи свойства, заедно с различни алкохоли. В определени случаи пиенето на подобни неща преди мезотерапия предизвиква противни реакции за вашето здраве.

– буквално след мезотерапията – след извършване на технологията по мезотерапия, е нужно да внимавате за специфични правила и добри решения. В началото, в период от няколко часа след мезотерапията не се гримирайте. Вземането на душ или вана и също така намокрянето на работеното място за втори път е опасно. Другото ни напътствие към вас е в сила за малко по-дълъг период от време, а по-точно два дни или 2 х 24 часа след извършване на манипулационните действия по мезотерапия. Бъдете прецизни в посочения интервал да не практикувате спортове или интензивни физически натоварвания , които ще доведат до червени петна по лицето, но и да не предприемате никакви топлинни процедури сауна, парна баня.

– дайте си устойчиви следствия – както обяснихме, достигането до дълговременни реакции от дейността по мезотерапия много зависи от вашите персонални дейности и привички. Подсилването на плюсовете на мезотерапията е силно неразделно от спазването на определени режими на хранене, държането на спортна форма и без изключение придържането към здравословен начин на живот. За да разберете повече в посока съвети след финализирането на практиката по мезотерапия, се обърнете към специалист по ваш избор.

мезотерапия 4
мезотерапия

На каква бройка процедури по мезотерапия трябва да се подложим?

Често сесиите по мезотерапия се извършват в сбор от по 2-3 за лицето и до максимум 10 за зоната на тялото . Разбира се, акуратният брой на същите манипулации е свързан до голяма степен от специфичните претенции и особености. Времевата пауза що се отнася до отделните процедури по мезотерапия варира в рамките на 3 седмици. След завършване на една манипулация по мезотерапия с предварително ясните на брой практики, нова такава се осъществява не по-рано след 180 дни. Спокойно обсъдете с избрания от вас човек броя на практиките по мезотерапия и очакваните крайни резултати. После фиксирайте план за тяхното правене, адекватна както на вашето ежедневие и предпочитания, но също и на нуждите за функциониране на мезотерапията.

мезотерапия 5
мезотерапия

Каква роля изпълнява хиалуронът в мезотерапията?

Както неведнъж споменахме в текста, заедно с всички витамини и полезни вещества, в мезотерапията се ползва и хиалуронова киселинна субстанция. Същата е особено подходяща възможно не единствено и само за мезотерапията, а също и за много други процедури в индустрията на козметиката. И има редица причини за това. Като начало, хиалуроновото вещество е тотално органична съставка, образуваща се от тялото ни в обичайни условия. Освен всичко въпросната се състои от специални особености относно поддържане на кожната хидратация, връщане на еластичността ѝ и отлагане на остаряването. Ето генералните качества на хиалуроновата киселинна субстанция, правещи употребата ѝ в мезотерапията толкова ефективно за клиентите:

1. Не носи вреда на клиента – киселината с хиалурон се счита за вещество, която се образува в организма ни. Това прави инжектирането ѝ през мезотерапията изцяло без никаква опасност. Киселината се поема необикновено безпроблемно от организма и не предизвиква никакви сериозни алергии или други странични реакции. По каква причина реално е хубаво за нас слагането на хиалурон с помощта на мезотерапия или различни козметични терапии? Факт е, че с остаряването синтезът на хиалуронова киселина, за който говорихме, силно отслабва. По този начин влияе зле на вида, гъвкавостта и хидратацията на кожата. Сдобиването с допълнителни количества киселина с хиалурон чрез мезотерапията действа за запазване на младежките качества на кожата и лечение на кожни проблеми от най-различно естество.

2. Скоростни и реални постижения – поставянето на хиалуроновото вещество в мезотерапията и различните козметични процедури гарантира бързи и качествени следствия за всеки клиент спрямо външността на неговата кожа. Съответните скоростни и качествени следствия са гарантирани при различни използвания на хиалуроновата киселина в това направление. Ако става дума за крайно обновяване на кожата, нейното по-добро овлажняване или пък изличаване на неизбежните знаци на времето, хиалуроновото вещество ще ви свърши отлична работа. Споменатите особености на хиалуроновото вещество я правят така желана и употребявана в манипулациите по мезотерапия. Трябва да сте сигурни, че мезотерапията с хиалурон ще ви гарантира исканите последствия и ще обнови осезаемо състоянието и външния вид на всяка кожа.

3. Удължаване на положителния ефект – поредно доста ефикасно умение на хиалуронът, правещо я да бъде страшно подхождаща си за мезотерапия и всички други козметични сеанси. Безспорното действие на хиалуроновото вещество за кожата ни е с трайност за сравнително дълъг период. Като този ефект в повечето случаи трае от половин до една година и дори повече. След финала на споменатото време, без никаква опасност може да се планира поредна техника по мезотерапия или някаква друга козметична практика със съдържание на хиалуроново вещество, за да се удължи усиленият и привлекателен изглед на нашата кожа.

4. Лесно и безболезнено приложение – за край, процесът по инжектиране на хиалуроновата киселина в нашия организъм е твърде елементарен и паралелно без болка за нас. Чесо той се разполага за максимум 15 минути. Независимо дали се има предвид мезотерапия, лицеви филъри или различни манипулации с хиалуронова киселина, липсват силна болка или неприятни действия за клиента. Както споменахме, просто може да получите чувство за леко боцкане или затопляне на въпросното място. Тези усещание логично приключват бързо след завършване на сеанса.

С Аестетика клиник ще сте абсолютно сигурни за качеството и гранацията на правените техники по мезотерапия. Професионалистите ни са притежатели на доказана квалификация и богат опит в този бранш, а използваните продукти за мезотерапията, са само на най-добро ниво. Елате в Аестетика клиник и ще добиете изумителни последствия по отношение на привлекателния и здравословен външен вид!

Мезотерапия
Наистина ли сеансите по мезотерапия не болят?
Съществува ли риск от формиране на странични неприятности от мезотерапията?
Откъде идва мезотерапията
Какви са рисковете за доверяване на мезотерапия?
Мезотерапия – нашите полезни съвети
На каква бройка процедури по мезотерапия трябва да се подложим?
Каква роля изпълнява хиалуронът в мезотерапията?