протеини

протеини

Какво са всъщност протеините?

Протеините са природно съществени макромолекули, които са съвкупност от аминокиселини. Те имат голямо значение за правилния развой и функция на човешкия организъм. Реално погледнато протеините изпълняват действие на един от жизнените полагащи части на всички живи клетки. Предназначенията , които изпълняват в тялото, са жизненоважни и съвсем многостранни . Поемайки от типично структурните такива, имащи връзка с построяването на клетките, и водещи до даването на самородни опори на тялото и осигуряването на въздух до тъканите. Организмите ни могат да генерализират голям брой от аминокиселините, играещи роля в състава на протеините, но други такива е наложително да взимаме от външни източници. Това могат да са храните , пълни с протеини, или разнотипните протеинови хранителни добавки, предлагани в продажба.

Протеинови хранителни добавки

Хранителните добавки са доста ефикасен начин за набавяне на нужните нива протеин на човека. Те са особено съществени за ежедневно спортуващите хора , понеже доставят на системата необходимата мощ, за издържането на интензивното действие. Вижте съществените видове протеини, които можем да поемаме като хранителни добавки:

– суроватъчен протеин – всъщност най-продаван от активните поради скоростното му усвояване и разграждане от тялото . Фактически трудно бихме си набавили необходимото количество от него през храните , без сериозно затормозяване своя стомах.

– казеин – познат е още като млечен протеин. Той подхранва постоянното получаване на някои аминокиселини, полагащи главна задача в растежа и растежа на скелетната мускулатура.

– телешки протеин – също е изпълнен с високи количества на аминокиселини, подкрепящи скелетната мускулатура. Консумирането му поощрява целокупната здравина и бодрост на мускулите.

– яйчен протеин – силното му качество е способността му да бъде приеман идеално от човека . Той разработва активното отделяне на градивни частици за мускулите.

– растителен протеин – все така полезен за мускулатурата от разновидностите с животински състав. Независимо от това той поддържа занижени стойности на наситени мазнини, което е от съществена значимост не само за собственото ни тегло , но и за изрядността на сърцето.

протеини 1 Най-добрите
протеини

Мисия на протеините

Протеините имат много незаменими фактори в нашият организъм . Ако искате да сме точни, на практика не съществува процес в тялото ни, който да няма връзка с конкретен протеин. Характерите на протеините са съвсем разнообразни , но ще се опитаме да ги презентираме в няколко основни групи.

– структурни функции – полагащите функции на протеините се разчитат от една тяхна много специална характерност . Това е възможността на протеиновите молекули да се слепят заедно, за да изграждат отделните клетъчни структури – мембрани, рибозоми и т.н. Протеините взимат участие в граденето и поддръжката структурата на клетката, също и в нейната вътрешна система. Най-значимият структурен протеин в тялото ни е колагенът. Той има значителна функция в граденето на костите , ставите и сухожилията, кожата и мускулите. Структурните протеини са от полагащо значение за скелетно-мускулния апарат и малкото им количество неизбежно води до зараждането на проблеми в него.

– задържане на електролитното равновесие – протеините освен това имат множество свойства , спомагащи за съхранението на електролитното равновесие или pH баланса в организма . Продуктите и напитките , които приемаме ежедневно , могат да променят това равенство. А това е причина за тежки хронични болести. Естествено протеините защитават тялото ни от подобно негативно влияние, като помагат за нормалните нива на електролитния баланс.

– засилване на имунната система – може да се смята , че протеините са основната хранителна единица, която се грижи за обичайната дейност на имунната система. Коя е определената функция на нашата имунна система? Да изпраща антитела за балансиране на оказалите се в системата вируси и микроби . Е, тези антитела по своята в интерес на истината представляват протеини. Заради тази причина е от такова съществено значение да осигуряваме на имунната си система с достатъчно количество протеини, за да може тя да функционира ефективно и да ни осигурява протекция от различни болести.

– транспортни дейности – протеините изпълняват значима роля и в разпространяването на хранителни вещества в системата. Те транспортират до клетките градивни за тях елементи – витамини, соли, желязо и хемоглобин. Благодарение на тази вещества е възможно доставянето на кислорода в клетката и също изваждането на въглеродния диоксид от нея .

– каталитични функции – протеините, които влизат в ролята на силни катализатори в човешкия организъм, се назовават ензими. Те забързват действието на разграждане на хранителните частици до по-малки и приложими части . Ето как тези протеини значително компенсират времето за траене дейността на храносмилане. Притежаването на потребното количество ензими в системата е от съществено значение, понеже при привършването им може да изскочат вероятни усложнения с храносмилането.

– сигнални функции – като компонент от сместа на усложнените биологични молекули хормони, растежни фактори и т.н., протеините играят роля в процесите на междуклетъчна и междутъканна обмяна. Казано по друг начин , те обслужват функцията на същински вестители в организма . Пример за този тип протеин е инсулинът, който притежава важна мисия в работата на метаболизма.

– сензорни функции – една от светлините на протеините, за които сигурно се знае най-малко. Действително много от протеините поемат службата на молекули, разпознаващи точен тип сигнали. Нерядко този тип протеинови сензори са вложени в клетъчните мембрани. Тяхната мисия задача е да тълкуват молекулните сигнали, получени от други клетки и органи или пък от околната среда.

– двигателни функции – всяко задвижване вътре в човешките клетки и органи става използвайки т.нар. двигателни протеини. Точно това важи и обхватно за активността на тялото . Като вариант за двигателен протеин можем да именуваме мнозина . Той се подвизава в мускулната тъкан и влияе върху равномерните им съкращения , помагащи за осъществяването събирането на скелетната мускулатура и движението на тялото в пространството.

– допълнителни функции – и не трябва да забравяме че, в някои обстоятелства може протеините да бъдат асимилирани от човека като основополагащ ресурсен източник . Разбираме най-много случаи , когато човешкото тяло има недостиг на въглехидрати. Такива протеини, осъществяващи запасна работа свързана с набавянето на сила, са казеинът и овоалбуминът.

протеини 2 Най-добрите
протеини

Протеините и натоварването

В случаи на комбинация с всекидневни спортове , протеините отразяват изключително благоприятно действие върху човешкото тяло и съвкупната физическа подготовка на човека . Поемане на вещества или хранителни добавки, съдържащи протеин, е стратегически да се прави около 2 часа преди съответната активност . В този процес ще се стимулира действието на мускулен растеж и развитие след края на физическите дейности . Примесът от протеини и въглехидрати пък бави разхода на мускулния гликоген и смалява щетите върху мускулната маса, в следствие от активното ангажиране . Е, в момента осъзнавате – ако например гоните подобряване на ефикасността на натоварванията в залата , завишаване на мускулното увеличение и развитие , също и подпомагане на възстановяващите действия , протеините ще се окажат ваш незаменим съучастник в достигането на тези мечти .

протеини 3 Най-добрите
протеини

Протеините на Ready for life – сигурност и сила на съответстващи стойности

В серията на Ready for life можете да изберете разновидности протеини и протеинови продукти, елементи от редиците на известни и утвърдени фирми за фитнес добавки. Те не само ще ви гарантират добре поддържано тяло, но и ще ви подкрепят да се поддържате изрядно здравословно ниво. В допълнение , при нас имате шанса да закупите тези първостепенни продукти на реално конкурентни ценови категории. Разгледайте най-атрактивните продукти от раздела „Протеини“, които сме изложили :

1. Blade Sport Protein Concentrate – подемаме с този страхотен прахообразен протеин . Протеинът има състав 87% суроватъчен протеин и е перфектен за постоянно спортуващите . Всяка порция на Blade Sport Protein Concentrate осигурява на организма ви 21 грама протеин. Още и , хранителната добавка изпълнена с масивно количество л-глутамин и аминокиселини с разклонена верига. Вероятно сте наясно , тези аминокиселини, познати под конкретното наименование BCAA, са реално нужни за който и да е често деен индивид. Как да приемате протеиновия продукт? 1 напълнена мерителна лъжичка разтваряща се в 200-250 мл вода или мляко. Такава доза по принцип се приема преди и след натовареност , но за повече ефикасност можете да имате и още едно приемане при ставане .

2. WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer – идеално природен гейнър, работещ за надеждно покачване на мускулната маса . WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer се състои от няколко вида протеин с голяма биологична стойност , оказвайки мощен анаболен ефект. Освен всичко , с помощта на въглехидратите, в съединенията на , продуктът е и подходящ източник на мощ за цялото тяло . Всяка порция от WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer е съставена от 56 грама протеин и почти 230 грама въглехидрати, което го реализира като един от най-ефикасните гейнъри в продажба . Добре е да се консумира ½ мярка сутрин ½ количество след натоварване .

3. Prozis Sport 100% Real Whey Protein – изграден от първостепенен суроватъчен концентрат с над 80% белтъчно съдържание . С изпълнен аминокиселинен профил и богат на BCAA, този тип продукт ще ви бъде от полза да повишите мускулната си маса, последователно и да пазите наличните мускули впоследствие . Prozis Sport 100% Real Whey Protein е тестван от немалко единични лаборатории и притежава редица документи за качество. Също така можете да потърсите в изключителни вкусове, като например Шоколад и Бисквитки с крем. Съветваме ви да се взима 1 лъжица 25 грама сутрин на гладно и 1 мярка след тренировка . За ускорени резултати , можете да си набавяте и допълнителна напитка от протеиновия продукт преди физическо натоварване или по-късно нощта.

4. Myprotein Impact Whey Protein Flavoured – класен протеинов продукт, лансиран от световна марка за спортни хранителни добавки Myprotein. Набавя на системата по 82 грама протеин на всеки 100 грама сухо вещество . Myprotein Impact Whey Protein Flavoured има слабо ниво на мазнини и лактоза, но пък е пълен с калции и нужните аминокиселини. Хубав избор както за професионално трениращи , така и за такива , които просто желаят да водят здравословен начин на живот . 25 грама от материала се разтварят в 150-250 мл вода или мляко. Тази мяра обикновено се пие до половин час след спортуване, но ако се нуждаете , можете да я набавяте и по всеки друг момент .

5. Myprotein Vegan Blend Flavoured – подобен вариант под името Myprotein, което този път е пригодено за вегетарианците и веганите. Myprotein Vegan Blend Flavoured е смес от грахов протеинов изолат, протеин от кафяв ориз и конопен протеин. Предоставя на човешкото тяло над 22 грама протеин на прием , както и общия спектър от есенциални аминокиселини. Продуктът има страхотно въздействие върху създаването на мускулната маса и действията на доставяне на важните хранителни вещества от организма . Една доза от Myprotein Vegan Blend Flavoured се слага в 150-250 мл вода или сок, като е нужно да се приемат 2 или 3 такива разтвори на ден .

6. Battery Nutrition Whey Gold Isolate – подходящ същевременно за ежедневно спортуващи, също и за желаещи да надскочат стандартния си прием на протеини. Battery Nutrition Whey Gold Isolate е съставен от се състои от само и единствено първокачествени протеин изолат и хидролизат от доказани източници. Всяко количество от 25 грама доставя на човешкия организъм 21 грама чист протеин. Материалът стимулира прогреса на чистата мускулна тъкан и работата на анаболните дейности в системата . Препоръчване дневно да се изпиват по 2 дози – 1 ставайки и 1 след трениране .

7. WIN Nutrition 100% Hi-Protein Standard – протеинова пудра, съдържаща издържани протеини от пет вида източника – суроватка, мляко, пшеница, соя и яйца. Изпълнена с всички аминокиселини, необходими за скоростното и полезно натрупване на активна мускулна маса. Не забравяйте , протеиновият продукт има варианти в много добри вкусове ванилия, шоколад и ягода и се разтваря изключително лесно във вода. Също като предишното ни предложение , се взимат по 2 порции на ден – 1 сутрин и 1 след тренировка .

8. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured – привършваме с още един протеинов продукт на британската марка за фитнес добавки Myprotein. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured представлява хидролизиран телешки протеин, получен от говеждо месо. Той разработва скоростното и полезно ниво на мускулна маса, така и по-ефективното съвземане на тялото след интензивни дейности . Няма лактоза, а стойностите на захар и мазнини вътре са изключително нищожни. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured носи на човешкия организъм 22 грама телешки протеин и голям хоризонт от есенциални и неесенциални аминокиселини. Хубаво е да се пие по 1 доза сутрин и 1 доза след дейности . За реализираме на топ действия , можете да добавите и още една доза от протеиновия продукт измежду храненията .

Погледнете каталога на Ready for life и закупете най-висококачествените протеинови продукти на много реални стойности, като не забравяте и нашите други продукти:
Л карнитин
протеини
суроватъчен протеин
хранителни добавки
myprotein
аминокиселини
креатин
трибулус
фет бърнър
bcaa

протеини 4 Най-добрите
протеини
протеини 5 Най-добрите
протеини
протеини 6 Най-добрите
протеини
протеини 7 Най-добрите
протеини
протеини 8 Най-добрите
протеини

Какво са всъщност протеините?
Протеинови хранителни добавки
Мисия на протеините
Протеините и натоварването
Протеините на Ready for life – сигурност и сила на съответстващи стойности

Leave a Comment